Karamarko o novim tablicama: “Dobro da nisu stavili grb SDP-a!”

Tomislav Karamarko u srijedu se u Gospiću, prije svečanog obilježavanja 25. obljetnice osnutka HDZ-a Grada Gospića i bivše Općine Gospić, osvrnuo na nekoliko aktualnih tema iz hrvatske političke i društvene svakodnevice.

Karamarko je prokomentirao nagađanja o tome da bi se ovogodišnja proslava Oluje mogla obilježavati dva puta, jednom u Zagrebu i jednom u Kninu.

“Nisam čuo da je to dogovor, da je tako definirano, moje mišljenje je da ne treba ulaziti u takve eksperimente, slavimo 20 godina najslavnije hrvatske bitke. Ovo je zgodna prilika da pozovem sve političke strukture da budemo jedinstveni na taj dan, uključujući predsjednicu Grabar-Kitarović”, kazao je Karamarko.

Šef HDZ-a istaknuo je i svoje mišljenje o novim registracijskim pločicama, osvrćući se na građansku inicijativu koja se protivi skidanju hrvatskoga grba s novih tablica.

“Mi ćemo podržati tu inicijativu, to je logični slijed događaja i intencija koje je nametnula ova Vlada. Rastače se i relativizira sve što je nacionalno, što su naša bitna obilježja.

Ta registarska oznaka s hrvatskim grbom, pa bili smo sretni kad smo to dobili, a oni to mijenjaju. Stavljaju nekakve kockice, dobro da nisu stavili i zadnju onu zelenu kockicu, simbol SDP-a. To nije dobro i mi ćemo biti protiv toga”, zaključio je Karamarko.

Ova vlada je promašila sve i bilo bi vrijeme da definitvno ode
Predsjednik HDZ-a osvrnuo se i na upozorenje ministra financija Borisa Lalovca da bi prošlogodišnji proračunski deficit mogao iznositi između 16 i 18 milijardi kuna umjesto 12,8 milijardi kuna, ocijenivši da je Plan 21 bio “najobičnija obmana”. “Nije bilo pravih investicija, nema proizvodnje, gase se radna mjesta, pali smo na ispod 1,3 milijuna radnih mjesta – danas jedanaest zaposlenih hrani i sebe i deset umirovljenika. Ova vlada je promašila sve i bilo bi vrijeme da definitvno ode”, kazao je.

Na pitanje da komentira slanje hrvatskih vojnika u Irak, Karamarko je istaknuo da Hrvatska kao članica NATO saveza ima određene obaveze, jer “mi više nismo nesvrstani”. Globalna agresivna politika koja se javlja kao opasnost za cijeli svijet jednako je opasna i za nas, istaknuo je, a mi “moramo skrbiti o svojoj sigurnosti i moramo pojačati rad i službi i naših sigurnosnih organa”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...