Katastrofalna odluka UEFA-e: ‘Vatreni’ protiv Italije pred praznim tribinama!

Šok za Hrvatsku! Disciplinska komisija Uefe (CEDB) odlučila je da se susret kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj protiv Italije 12. lipnja mora igrati pred praznim tribinama!

UEFA je istražila povike “Za dom spremni”, a nakon detaljne analize odlučili su sljedeće:

“Zbog rasističkih povika “Za dom spremni” i uporabe pirotehnike sljedeća utakmica hrvatske nogometne reprezentacije igrat će se iza zatvorenih vrata. Uz to, Hrvatski nogometni savez treba platiti kaznu od 55 tisuća eura”, priopćila je UEFA.

Ova rigorozna odluka UEFA-e došla je u najgore vrijeme, nakon što je domaćinstvo eurokvalifikacijske utakmice protiv Azzurra dano Splitu, čime su se barem malo zatoplili odnosi na relaciji Hilton – Poljud, i tako se ispravila velika nepravda zbog prethodne dodijele domaćinstva dvoboja Hrvatske i Italije gradu Zagrebu.

S palcem prema gore popraćena je ova odluka HNS-a o promijeni domaćinstva (koji pomalo smrdi i na jeftin predizborni trik), a sada je sve pokvarila UEFA. Moramo priznati kako je malo tko ovo mogao očekivati.

Prvenstveno zato što je disciplinska komisija UEFA-e na dnevnom redu imala incidente na utakmici između Crne Gore i Rusije. No, UEFA nas ima na piku još zbog bakljade na San Siru, a ovo je samo posljedica toga.

Nažalost, ovom kaznom najviše gubi Split i splitski navijači, koji su dobili veliku priliku ponovno gledati Vatrene u jednom bitnom i atraktivnom kvalifikacijskom srazu, ovoga puta za EURO 2016. Naravno, promijenu domaćinstva tek treba odobriti UEFA, a potrebno je ishoditi i pristanak Italije.

Uz to, “pala” bi i satisfakcija jer HNS već godinama ima maćehinski odnos prema tom gradu kada je riječ o susretima nacionalne vrste.

Nedugo nakon što se doznalo za kaznu, HNS je na svojim službenim stranicama prokomentirao ovu odluku:

“Drastična je to kazna Europske nogometne organizacije koja se nadovezuje na izrečenu kaznu od ispražnjene tribine do 8.000 mjesta (zbog izgreda na susretu Italija – Hrvatska), koju je HNS odradio protiv Norveške. Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza na sutrašnjoj će sjednici na Plitvicama raspraviti o ovoj kazni Uefe i zauzeti stav o predstojećem domaćinstvu susreta protiv Italije”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...