Lalovac oprao uhljebe, branio Bozanića, pa spustio Zmajloviću

U prvom izdanju emisije ‘Direkt’ na RTL televiziji Zoran Šprajc ugostio je ministra financija Borisa Lalovca, koji je ustvrdio da ima potporu premijera i ostalih ministra za obračun s nagomilanom administracijom. Još jednom se obrušio na bankare zbog netransparentnih uvjeta kredita, najavio je uvođenje poreza na nekretnine, ali u idućem mandatu, te na koncu najavio da će se selidba Ministarstva zaštite okoliša u Zagrebtower morati ‘uklopiti u novi model’ rezova troškova.

‘Imali ste dosad djelatnika koji je mogao imati i sobu od sto kvadrata i slične stvari… Uvest ćemo striktne mjere bez obzira što su oni dugi niz godina govorili da je to udar na njihovu neovisnost. Zbog toga se vjerojatno nije imalo dovoljno snage da se krene i u rezanje u njihovom dvorištu’, kazao je Lalovac o rezovima u javnoj službi koje su ranije u ponedjeljak najavili on i potpredsjednik vlade Branko Grčić.

Govoreći o nepravednosti kredita u švicarskim francima, Lalovac je stao i u obranu kardinala Bozanića: ‘Ja volim da se jednostavno i transparentno kaže građanima koliko su se zadužili, koji su njihovi uvjeti. Ne volim kada i kardinalu kažu da pazi šta govori, kao i ministru financija, to nije način komunikacije u Hrvatskoj’.

Na pitanje podržava li preseljenje Ministarstva zaštite okoliša u Zagrebtower, Lalovac je odgovorio: ‘Ja svakako ne podržavam ništa što nije racionalno, a on nas uvjerava da je to racionalan potez. Ukoliko će se uklopiti u novi model, onda u redu. Ukoliko ne bude, vjerojatno će morati tražiti drugi prostor’.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...