Legenda košarke Gregor Fučka pozvao sve na FIMBA ligu na Višnjiku

Košarkaške legende iz cijelog svijeta od idućeg su tjedna gosti Zadra. Gregor Fučka, cijenjeni košarkaški veteran i legendarni talijanski reprezentativac slovenskih korijena, poziva na prestižnu FIMBA Svjetsku košarkašku ligu koja nas od 11. do 16. travnja 2015. očekuje u dvorani Krešimir Čosić na zadarskom Višnjiku.

– Zadar sam još u mladosti posjećivao s obitelji, a za njega me prvenstveno veže moja ljubav košarka i prekrasna dugogodišnja suradnja s trenerom Pinom Grdovićem s kojim sam uspješno trenirao i pripremao se za brojna prvenstva i sezone. Tu su lijepa sjećanja poput trčanja u parku i treninga u Jazinama, sve u svemu Zadar je moj drugi dom u koji se uvijek rado vraćam, otkriva Grego Fučka, koji iako više ne igra košarku, naglašava koliko je sport bitan u životu

Ljubav prema košarci danas ostvarujem kroz učenje mladih, a tu su i moja djeca kojima želim prenijeti osjećaj za važnost bavljenja sportom. Moje djevojčice igraju odbojku, a sin se bavi nogometom i košarkom. Pozivam sve da dođu u dvoranu na Višnjiku, da uživaju u košarci brojnih legendarnih zvijezda, dodao je.

FIMBA liga

Grad košarke Zadar od idućeg će tjedna biti dom stotinama košarkaških veterana. Uz atraktivni turnir, za vrijeme trajanja FIMBA Svjetske lige u Zadru će se održati i II FIMBA kongres, na koji dolaze košarkaški delegati i sportski djelatnici iz više od 30 zemalja svijeta.

– Zadar je svjetski poznat kao grad košarke, no posljednjih godina ne dobiva važnost kakvu zaslužuje. Velika i značajna manifestacija poput FIMBA Svjetske lige i Zadar Basketball Torunamenta svakako su odličan vjetar u leđa koji će ovaj grad ponovno dignuti na razinu koja mu pripada, zaključio je Gregor Fučka.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...