Legendarna Audicija i Marinko Ćutuk!

“Ja čet’ri sata čamim čekajući k’o budala…”, svima znani citat Željka Ninčića, poznatijeg kao Marinka Ćutuka iz legendarne Audicije, zasigurno, izmami osmijeh na lica prilikom same pomisli na tu predstavu nastalu davne 1984. godine.

Više od trideset godine nakon, Željko Ninčić, gostuje u Zadru. Svoj stand up će održati 9. travnja, s početkom u 19 sati, u zgradi starog Kazališta lutaka u Zadru. Već dan kasnije gostuje u Dvorani Lora u Splitu, a 11. travnja u Kinu Sloboda u Dubrovniku. Ulaznice se u Zadru mogu kupiti u caffe baru Zodiac u Varoši, te neposredno prije same predstave.

Audicija je prvi puta izvedena u prosincu 1984. godine. Nekoliko dana nakon otvaranja sarajevske Akademije, studenti glume, razvijajući zadatak “skica za lik i imitacija”. Uz pomoć svojih profesora Emila Kusturice i Bore Stjepanovića nastaje predstava Audicija koje je izvedena preko 100 puta, a predstavu je pogledalo preko dva i pol’ milijuna ljudi. Predstava se izvodi i danas, ali u nešto izmijenjenom obliku kao autorsko djelo glumca ove predstave- Željka Ninčića.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...