Zrakoplov Emiratesa proglasio izvanredno stanje zbog medicinskog slučaja

Zrakoplov Emirates Airlinesa na letu iz Dubaija prema New Yorku proglasio je izvanredno stanje te je let preusmjeren.

Prema prvim izještajima, zrakoplov na letu EK201 koji je trebao sletjeti u zračnu luku John F. Kennedy će najvjerojatnije sletjeti u Manchester.

U ovom trenutku, na stranici Flightrader stoji da je let odgođen. AirLive.net izvještava da bi avion u Manchesteru trebao biti uskoro te da je razlog preusmjeravanja leta medicinske prirode.

Zrakoplov trenutno pristupa gradu te se spustio na 1097 metara, piše Mirror. Manchester je treća najprometnija zračna luka u Velikoj Britaniji nakon Heathrowa i Gatwicka.

Flightrader24 javlja da je na letu bolesni putnik te da će kolima hitne pomoći biti prevezen u bolnicu.

Airbus A380 je jedan od najvećih putničkih zrakoplova u kojem su putnici smješteni na dvije razine. Ovaj tip aviona omogućava 525 sjedećih mjeseca u tipičnoj konfiguraciji s tri klase ili 853 mjesta u kompletno ekonomskoj klasi.

“Emirates Airline je u posljednje dvije godine presumjerio preko sto letova zbog hitne medicinske usluge što je kompaniju stajalo 12 milijuna dolara”, izjavio je del Al-Redha, izvršni potpredsjednik i glavni operativni direktor kompanije.

“U 2013. i 2014. preusmjerili smo preko sto letova zbog medicinskih razloga što nas je stajalo 12 milijuna dolara. Neplanirano skretanje rute zahtjeva veliku logistiku, a to uzrokuje i dosta kašnjenja”.

Dodao je da kada se putniku kojem je pozlilo pruži medicinska pomoć, zrakoplov najčešće ponovno puni spremnik goriva i u roku sat-dva nastavlja put prema planiranoj lokaciji.

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...