Marijana Dokoza predstavila svoj četvrti roman “Grijesi”

U Gradskoj loži u Zadru, u četvrtak 9. travnja 2015. godine predstavljena je knjiga Marijane Dokoze „Grijesi“.

Riječ je o potresnoj i autentičnoj priči o traumatičnom djetinjstvu junakinje nazvane Ana Radman, obilježenom smrću majke i sestre, nasiljem oca koji psihički i fizički uništavao svoju obitelj. Bježeći od oca, Ana poslije pogibije zaručnika u Domovinskom ratu, dolazi u Njemačku gdje se udaje i dobiva dvoje djece.

Kad se činilo kako je sve napokon gotovo, jedan susret godinama kasnije otkrit će tajne koje je pokušala zakopati u prošlosti i one u koje se uplela kad je došla u Njemačku. Priča je pisana prema istinitoj ispovijesti žene koja danas živi u blizini Frankfurta.

„Grijehe“ Marijane Dokoza, pred prepunim gledalištem u Gradskoj loži Narodnog muzeja u Zadru predstavili su književnik Tomislav Marijan Bilosnić i Petar Grubišić u ime izdavača „Večernjeg lista“ iz Zagreba.

Marijana Dokoza rođena je (1978.) u Galovcu pokraj Zadra. Književnica i novinarka. Pisala je u Narodnom listu, Zadarskom listu, Zadarskom regionalu, Areni, Gloriji Danas radi kao novinarka Večrrnjeg lista i urednica je hrvatsko-njemačkog mjesečnika Fenix Magazin.

Živi i radi u Mainzu, u Njemačkoj.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...