Milanović o vojnom mimohodu u Zagrebu: “Tko može biti protiv toga?!”

Predsjednik hrvatske Vlade Zoran Milanović u petak je izrazio čuđenje protivljenju zamisli da se vojni mimohod na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, 5. kolovoza, održi u poslijepodnevnim satima u Zagrebu, upitavši ‘tko može biti protiv toga’.

“Ne mogu vjerovati da netko može biti protiv vojnog mimohoda na Dan pobjede, domovinske zahvalnosti i hrvatskih branitelja u poslijepodnevnim satima u glavnom gradu Hrvata. Tko može biti protiv toga? Mislim, predsjednica nije protiv toga”, ustvrdio je Milanović odgovarajući na novinarske upite u Trogiru gdje je u petak posjetio gradilište mosta kopno – otok Čiovo.

Milanović je ponavljajući protupitanje novinarima kazao opetovano “tko može biti protiv toga”, a novinari su uzvratili opaskom “netko tko štedi”.

Na tu novinarsku opasku Milanović je, pak, uzvratio protupitanjem: “Tko štedi ? Znači da vojnici ne dobiju dnevnice. Ja mislim da će ih izvana zaraditi, dodao je”.

Na upit zašto se nije odazvao na sastanak predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović, koja ga je, u sklopu razgovora s predsjednicima parlamentarnih stranaka na Pantovčaku pozvala kao predsjednika SDP-a, Milanović je odgovorio da su to “Tempi passati !” (lat. prošla vremena), dodavši da se još uvijek urazumuljuje kao predsjednik SDP-a.

Milanović je odbacio i novinarsku konstataciju da su mu i sindikalni predstavnici zamjerili na nedolasku na sastanak s predsjednicom države, rekavši mu da je sebičan te da tako i njih izbjegava, kao i predsjednicu Republike.

“Ne, to ni jedno ni drugo nije točno, vi to dobro znate. Ne znam o čemu konkretno govorite”, rekao je premijer Milanović novinarima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...