Ministar Lorencin provjerio kako napreduju radovi u Palači Cedulin

Ministar turizma Darko Lorencin obišao je danas Turističko – informativni centar – “Vrata u kulturu Grada Zadra” za kojeg je Ministarstvo turizma u cilju razvoja turističke infrastrukture, odobrilo 1 milijun kuna potpore.

– Stavljanjem u funkciju ovakvog turističkog informacijskog centra pružamo još bolju dobrodošlicu svim turistima koji dolaze na ovu destinaciju, omogućavamo im da bolje upoznaju destinaciju u koju su došli te na taj način ih usmjeravamo da iskoriste sve atrakcije koje im se pružaju tijekom njihovog odmora. Osim toga, na ovaj način obnovit će se sada zapuštena Palača Cedulin u centru grada, a turističke će zajednice dobiti zaista reprezentativan prostor, istaknuo je ministar turizma Darko Lorencin.

Cedulin

Ministar je u pratnji dogradonačelnika Zvonimira Vrančića i još uvijek aktualnog direktora TZ grada Zadra Zvonka Šupe obišao još uvijek aktualna arheološka istraživanja u Palači Cedulin koja se privode svojem kraju.

– O povijesnoj i kulturnoj baštini ove lokacije govori i činjenica da su konzervatori pronašli predmete koji sežu čak i do vremena antike pa će svakako i sama priča Palače Cedulin biti interesantna posjetiteljima Zadra i Zadarske županije te će i sama činiti dodatnu turističku atrakciju. Radovi na obnovi palače očekuju se početkom svibnja, nakon što bude okončan postupak natječaja za izbor izvođača, kazao je Šupe.

Turističke zajednice i TIC raspolagat će s oko 550 unutarnjeg plus 750 metara četvornih vanjskog prostora. Osim ureda ideja je da bi se u sklopu palače uredila i jedna moderna prezentacijska dvorana.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...