Napokon podignuta optužnica protiv dilera s Kariba

Nakon tri godine USKOK je podigao optužnicu protiv dilerske skupine uhićene u međunarodnoj akciji “Jadera”. U planu je bilo prokrijumničariii 174 kilograma kokaina morskim putem s Kariba u Italiju i Hrvatsku te otuda na europsko narko-tržište.

Prvooptuženi je Zagrepčanin Milan Mandić. Zadrani su Elvis Mužanović Kec, Ivan Zanze, Dražen Miletić, Ivan i Milivoj Šango, Srbin Nebojša Gančanović te Kolumbijac Antonio Jose Parra Florentin. Zlatko Ugarković Patak mjesec dana nakon uhićenja objesio se u ćeliji zatvora u Madridu. Svi osumnjičenici trenutno su na slobodi. Svima su određene milijunske jamčevine za koje su založili vrijedne nekretnine.

Akcija “Jadera” pokrenuta je u listopadu 2011. godine. Osumnjičeni su više mjeseci tajno praćeni, prisluškivani i snimani. Pokojni Ugarković je u travnju 2012. u Dominikanskoj republici dogovorio isporuku osam milijuna eura vrijednog kokaina.

Na Karipskom moru prebacili su ukupno 174 kilograma kokaina na jedrilicu i zajedno s dvojicom hrvatskih skipera, koji su se prema egzotičnim otocima uputili samo zbog tog posla, paket po paket skrili u duplo dno plovila. Pakete su premazali mješavinom senfa i kave. Kada ih je policija presrela dvojica skipera odmah su uhićena. Nedugo nakon toga prevedeni su i ostali.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...