Nokia tiho planira povratak u svijet mobitela

U posrnulom finskom divu kao da su pritisnuli kakvu ‘reset’ tipku. Nakon što su prodali cijeli mobilni odjel Microsoftu, postojale su nekakve sitne nade da će se Nokia vratiti mobitelima – jednog dana. No, čini se kako taj dan stiže mnogo prije.

‘Mislimo unaprijed’, poručili su iz Nokije predstavivši krajem prošle godine svoj povratak u svijet hardvera Android tabletom N1. Ina Fried sa stranice ReCode izvještava kako je od više izvora unutar kompanije stigla informacija kako će se Nokia vratiti mobitelima – već sljedeću godinu.

Cijeli potez ‘pogoni’ Nokia Technologies, najmanji od tri poslovna odjela koji su preostali u Finskoj, a možda najpoznatiji po golemoj zalihi patenata (više od 10 tisuća). Sami odjel je zaslužan za tablet N1, ali i za Nokijin Z Launcher za Android platformu.Fried saznaje kako su ta dva proizvoda uistinu tek početak priče te da Nokia nema niti najmanju namjeru nestati s mobilnog tržišta, usprkos tome što su svoj stari mobilni odjel prodali Microsoftu. Na rezultate po svoj prilici neće trebati čekati predugo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...