Nokia tiho planira povratak u svijet mobitela

U posrnulom finskom divu kao da su pritisnuli kakvu ‘reset’ tipku. Nakon što su prodali cijeli mobilni odjel Microsoftu, postojale su nekakve sitne nade da će se Nokia vratiti mobitelima – jednog dana. No, čini se kako taj dan stiže mnogo prije.

‘Mislimo unaprijed’, poručili su iz Nokije predstavivši krajem prošle godine svoj povratak u svijet hardvera Android tabletom N1. Ina Fried sa stranice ReCode izvještava kako je od više izvora unutar kompanije stigla informacija kako će se Nokia vratiti mobitelima – već sljedeću godinu.

Cijeli potez ‘pogoni’ Nokia Technologies, najmanji od tri poslovna odjela koji su preostali u Finskoj, a možda najpoznatiji po golemoj zalihi patenata (više od 10 tisuća). Sami odjel je zaslužan za tablet N1, ali i za Nokijin Z Launcher za Android platformu.Fried saznaje kako su ta dva proizvoda uistinu tek početak priče te da Nokia nema niti najmanju namjeru nestati s mobilnog tržišta, usprkos tome što su svoj stari mobilni odjel prodali Microsoftu. Na rezultate po svoj prilici neće trebati čekati predugo.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...