Od sada i korisnici iz Hrvatske mogu zarađivati na Youtubeu

YouTube dodao je i Hrvatsku na listu zemalja koje mogu sudjelovati u njihovom partnerskom programu zarade preko svojih kanala. Drugim riječima, ako vaš kanal na YouTubeu bilježi značajan promet, a živite u Hrvatskoj, od sada ćete i vi imati priliku od toga zaraditi.

Najprije je potrebno provjeriti udovoljava li vaš kanal potrebnim uvjetima, za što je YouTube dao detaljno objašnjenje. Zarada se ostvaruje kroz oglašavanje, a da bi vaš kanal bio adekvatna platforma za reklame njegov sadržaj mora, prije svega, biti originalan i isključivo vaše vlastito autorsko djelo, odnosno, ako je u pitanju materijal koji nije vaše vlasništvo, morate prikazati dozvolu za korištenje autorskih prava.

Kao što se može i zaključiti iz navedenog, potpisivanje ugovora s YouTubeom ne garantira i zaradu, a kompanija nije objavila ni nikakve podatke vezano za iznose o kojima se radi. Spomenimo svejedno da neke od najvećih zvijezda YouTubea, PewDiePie, BluCollection, Smosh, DesneyCollectorBR, i drugi, na ovaj način godišnje zarađuju milijune.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...