Cestitka_Uskrs

Održan 2. sastanak partnera i edukacija za energetske savjetnike u sklopu EU projekta FIESTA

Od 17. do 20. ožujka 2015. godine, u španjolskom gradu Zaragoziodržan je 2. sastanak partnera i edukacija za energetske savjetnike u sklopu EU projektaFIESTA Families Intelligent Energy Saving Targeted Actions, program CIP Intelligent Energy – Europe (CIP IEE). Provedba projekta ukupne vrijednosti2.379.827,00 eura započela je 1. listopada 2014. godine, a trajat će 36 mjeseci. Projektni konzorcij čini 19 međunarodnih partnera iz Italije, Hrvatske, Bugarske, Španjolske i Cipra, a koordinator projekta je Znanstveni park AREA iz Trsta.
Na sastanku su sudjelovali predstavnici svih partnerskih institucija te su educiranienergetski savjetnici za svaki od gradova partnera u kojima će se provoditi aktivnosti projekta. Na sastanku i edukaciji sudjelovale su Ana Bajlo iz UO za prostorno uređenje i graditeljstvo, kao voditeljica projekta i Lana Hudetz, FIESTA energetska savjetnica.

Projekt FIESTA ima za cilj provesti konkretne mjere za uštedu energije u 160 kućanstava na području Grada Zadra, u kojima će se provesti energetsko savjetovanje za koje će se građani moći sami prijaviti, a za najmanje 30 kućanstava će se pratiti potrošnja energije. Temeljem podataka o potrošnji energije u kućanstvima moći će se pratiti ostvarene uštede.

Projekt uključuje i provedbu ostalih aktivnosti kao što su osnivanje energetskog info pulta za građane, izradu vodiča za povećanje energetske učinkovitosti u kućanstvima i sličnih dokumenata kao i različite edukativne i promotivne aktivnosti koje imaju za cilj potaknuti kućanstva na učinkovitije korištenje energije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...