Ostojić: Grb će biti na registracijskim tablicama

Nakon što je predsjednik HDZ-a jučer žestoko kritizirao novi prijedlog izgleda automobilskih registarskih pločica, odgovor je stigao i od resornog ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića, koji je potvrdio da će grb ipak biti na tablicama.

‘Registarske oznake imati će hrvatski grb’, priopćio je novinarima ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić nakon današnje sjednice Vlade.

Isto to, potvrdio je i u izjavi prije sjednice Vlade, kada se osvrnuo i na kritike koje je na pločice imao predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

Karamarko je vladajućima zamjerio to što se s pločica navodno miče hrvatski grb i umjesto toga stavljaju dva kvadrata.

‘Rastače se sve što je nacionalno. Relativizira se sve ono što su naša bitna obilježja. Toliko smo se veselili našoj državi i svemu onome što je simbolizira. U konačnici, zbog jedne male stvari, registarske oznake na kojoj je bio hrvatski grb – bili smo sretni kad smo je dobili. A oni to sada mijenjaju, unatoč želji cijelog naroda da se to ne radi. Stavljaju neke kockice – dobro da još nisu stavili onu zelenu kockicu koja je simbol SDP-a’, kazao je jučer Karamarko.

Naime, prema rješenju koje je Ministarstvo unutarnjih poslova odabralo nakon natječaja, umjesto grba poslije oznake grada trebala su stajati dva kvadrata – plavi i crveni.

‘Meni to sliči na HDZ-ov znak. Oni imaju plavu i crvenu kockicu, za razliku od SDP-a, koji ima potpuno crvenu i bijelu boju’, odgovorio je Karamarku ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...