Potpisan sporazum o sufinanciranju izgradnje trajektne luke Tkon – Otok Pašman; Vrijednost radova oko 40 milijuna kuna

Ministar Siniša Hajdaš Dončić i ravnatelj Županijske lučke uprave Zadar Marinko Slavić danas su u Tkonu potpisali Sporazum o sufinanciranju projekta Županijske lučke uprave Zadar “Izgradnja trajektne luke Tkon-Otok Pašman”.

Cilj projekta je izgradnja nove trajektne luke Tkon – Otok Pašman koja treba omogućiti funkcioniranje redovitog trajektnog prometa Biograd-Tkon, budući je postojeći trajektni pristan nedovoljnih dimenzija te se ukrcaj izvodi izravno iz mjesne prometnice.

Spomenutim projektom izgradit će se dvije iskrcajno-ukrcajne rampe, gat (bočni vez) za trajekte, ukrcajno-iskrcajni trak za motorna vozila kao i čekalište za ukrcaj u trajekt, a ukupna procijenjena vrijednost radova iznosi više od 40 milijuna kuna (s PDV-om).

Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture sufinacirati će realizaciju projekta s iznosom od tri milijuna kuna u 2015. godini.

– Projekt će se financirati u omjeru 50:50, a početak radova je u planu nakon završetka turističke sezone. U prvoj fazi do kraja 2016. godine izgradit će se novo pristanište i gat te produbiti luka za četiri metra što će omogućiti pristajanje velikih trajekata. U drugoj fazi gradit će se čekalište za luku i spoj na državnu cestu do luke koji će financirati Hrvatske ceste. Vjerujemo da će projektantska cijena radova na javnom natječaju pasti i do 30 posto tako da bi se cijeli posao mogao završiti čak i za manje od 30 milijuna kuna, istaknuo je Slavić.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i pomoćnik ministra Igor Butorac te načelnik općine Tkon Goran Mušćet.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...