Potpore zadarskim otocima za promicanje Hrvatskog otočnog proizvoda

Grad Zadar, Upravni odjel za razvitak otoka i zaštitu okoliša, raspisao je Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu potpora za promicanje Hrvatskog otočnog proizvoda s područja zadarskih otoka za 2015. godinu.

Prema riječima Andreje Barabe, pročelnice odjela, paketom mjera gradska uprava želi stimulirati  OPG-ove, obrte, KUD-ove, udruge, pravne i fizičke osobe, sa zadarskih otoka koji administrativno pripadaju Gradu Zadru, da brendiraju svoje proizvode te da se uključe u lanac proizvođača koji je prepoznat i izvan granica Zadarske županije, javlja portal Naši školji.

Vrlo je bitno da što više proizvođača zdrave hrane, kozmetike i autohtonih, tradicijskih proizvoda imaju oznaku Hrvatski otočni proizvod, što je dodana vrijednost njihovoj kvaliteti. Dobar primjer za to su proizvođači s Pašmana, Ugljana i Dugog otoka, a od otoka koji administrativno pripadaju Gradu Zadru nositelji oznake HOP zasad dolaze samo s Iža i Oliba. Pozivamo stoga zainteresirane pravne i fizičke osobe s Premude, Molata, Silbe, Rave, Ista, Iža i Oliba da podnesu zahtjev za korištenje sredstava te se aktivno uključe u poticanje razvoja otočne proizvodnje i jačanja konkurentnosti otočnih proizvoda na tržištu, ističe pročelnica Baraba.

Za ishođenje oznake HOP Grad Zadar dodijelit će do 3.000 kuna po korisniku, a za sudjelovanje na sajmovima i manifestacijama u zemlji i inozemstvu do 4.000 kuna po korisniku. Novac, a riječ je o 30.000 kuna, osiguran je u proračunu za 2015. godinu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...