Požar na trajektu kod Baleara, evakuirano svih 156 putnika

Zbog požara na trajektu koji je plovio iz Palma de Mallorce u Valenciju, na istoku Španjolske, evakuirano je svih 156 putnika i članova posade, priopćili su u utorak lučke vlasti na Balearima i brodarska tvrtka.

Na trajektu Sorrento “buknuo je požar i svi su evakuirani”, rekla je za AFP služba za odnose s javnošću španjolskog brodara Transmediterranee, dodajući u priopćenju da je na trajektu bilo 156 ljudi. Požar je buknuo nakon dva sata plovidbe.

U utorak navečer požar još nije bio pod kontrolom i prijetilo je potonuće broda. Vlasti su poduzele mjere kako bi spriječile istjecanje goriva u more.

Po prvim informacijama, putnici dolaze iz barem 12 zemalja: Španjolske, Njemačke, Rumunjske, Kine, Kolumbije, Ekvadora, Senegala, Argentine, Albanije, Australije, Bugarske i Alžira.

Budući da se požar nije mogao staviti pod kontrolu, putnici su morali napustiti trajekt, izvijestila je služba za spašavanje na moru.

Uzrok požara još nije utvrđen.

Sto pedeset putnika preuzeo je brod Puglia koji je plovio nedaleko od trajekta. Šest članova posade je helikopterom premješteno na drugi brod, rekla je čelnica za sigurnost u vladi na Balearima Teresa Palmer. Četiri člana posade su nakratko bila hospitalizirana.

Putnici su u Palma de Mallorcu stigli oko 20.30 sati, rekle su lučke vlasti.

Sorrento, dug 186 metara, može primiti 1000 ljudi i 150 vozila, piše na mrežnoj stranici brodara.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...