Cestitka_Uskrs

Predsjednica idući tjedan šalje zahtjev za sjednicu Vlade?

Toliko spominjani zahtjev za održavanje posebne sjednice Vlade koja bi bila posvećena ekonomsko-socijalnim prilikama, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović namjerava uputiti za manje od tjedan dana, potvrdio je izvor iz Ureda predsjednice Republike za Jutarnji list.

Predstoji još samo formalnost – nakon što se ovog tjedna sastala s čelnicima šest stranaka, za predstojeći utorak i srijedu dolazak na Pantovčak najavili su Vojislav Stanimirović (SDSS) i Vesna Pusić (HNS), a potom Kitarović planira od premijera Zorana Milanovića zatražiti sazivanje sjednice Vlade na kojoj bi se govorilo o prilikama u Hrvatskoj.

Kolinda Grabar Kitarović u brojnim je nastupima situaciju u zemlji opisivala lošom i isticala da će od Vlade tražiti svojevrsno polaganje računa, dok je Milanović uzvraćao da neće biti ad hoc sjednice nego da predsjednica izvoli napraviti popis problema, ali i plan gdje bi ona našla novac za njihovo saniranje.

Kada je riječ o temama, one se upravo pišu, tvrde na Pantovčaku.

“Predsjednica će u svoj prijedlog uvrstiti dio ideja koje su iznijeli čelnici stranaka s kojima se susrela ovaj tjedan. Inače, to su bili sjajni sastanci i šteta što nije došao i premijer”, ispričao je sugovornik Jutarnjeg lista.

Budući da se sastala sa sindikalistima, predsjednica želi idući tjedan pozvati vodstvo Hrvatske udruge poslodavaca kako bi čula njihove prijedloge za izlazak iz krize.

Postoji mogućnost da Kitarović još jednom na Pantovčak pozove sve stranačke lidere na zajedničku sjednicu i tek zatim uputi zahtjev za održavanje specijalne sjednice Vlade. No upitno je bi li se na to odazvali čelnici HNS-a, IDS-a i HSU, koji smatraju da su dovoljnu količinu susretljivosti pokazali već samim odlaskom u predsjednički ured.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...