Preostalo nam je još samo 900 dana: Veliki asteroid udarit će u Zemlju!?

Svjetski mediji pišu kako će svijet u budućnosti zadesiti velika katastrofa koja nije povezana s ratovima o kojima se piše. Prema predviđanjima svjetskih astronoma Zemlju će udariti meteor veličine Kipa slobode. Ukupna težina kipa iznosi 225 tona. Opseg kipa je do 10,6 metara, usta su široka 91 centimetar, a kažiprst je dug 2,4 metra. Naime, predviđeni smak svijeta bi se trebao dogoditi desetom mjesecu 2017. godine.

Naime, znanstvenici navode kako će ovaj masivni asteroid nanijeti enormne štete našem planetu. Procjenjuje se kako bi asteroid koji će pogoditi Zemlju mogao biti širok 40-tak metara. Navode kako bi mogao izazvati kaos kao u Rusiji 2013. godine. Tada je, naime, zbog udara meteora hospitalizirano više od 1200 ljudi.

No, ove navode iz Europske svemirske agencije opovrgavaju. Smatraju kako su male šanse za takvo nešto. Uvjereni su kako je šansa da nas udari meteor, jedan naspram milijun. Veličina asteroida je procijenjena zajedno s refleksijom, pa na taj način može varirati od 10 do 40 metara.

Pogledajte posljedice udara meteora koji je pogodio Rusiju 2013. godine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...