Produžena akcija “Protiv raka u dva koraka” ua objedinjenje onkološkog liječenja

Zbog povećanog interesa građana, ali i vremenskih neprilika koje su organizatore zatekle za vrijeme trajanja akcije “Protiv raka u dva koraka”, donijeli su odluku o produženju iste, te će prikupljanje potpisa podrške s ciljem da se onkološkim pacijentima omogući pružanje terapije zračenja u Zadru, trajati do subote, 11. travnja 2015. godine.

Potpisivanje podrške odvijati će se na Narodnom trgu, u vremenu od 09:00 do 13:00 sati, napominju iz zadarske Lige protiv raka, nositelja i organizatora ovog projekta.

Osim sugrađana, peticiju je potpisalo i nekoliko poznatih osoba, među kojima i košarkaši KK Zadra.

– Rado se odazivamo ovakvim akcijama jer nam je zajednički cilj da se svakom bolesniku, posebno onima koji se bore s opakom bolesti kao što je rak, pomogne bilo kupnjom novih uređaja ili poboljšanjem uvjeta u kojima će voditi proces liječenja, kazao je Ive Ivanov, kapetan KK
Zadra.

Protiv raka u dva koraka, KK Zadar

Liga protiv raka uz pomoć volontera zadarskog Volonterskog centra već nekoliko dana prikuplja potpise podrške na Narodnom trgu i drugim lokacijama na području grada Zadra s ciljem da se onkološkim pacijentima Zadra i Zadarske županije u potpunosti omogući provođenje liječenja u Općoj bolnici Zadar.

Kako bi navedeni oblik liječenja mogao biti proveden potrebno je pristupiti nabavi uređaja za radioterapiju što će nastojati i realizirati u suradnji s Ministarstvom zdravlja.

Naime, onkološki pacijenti u Općoj bolnici Zadar imaju samo mogućnost primanja kemoterapije, a iznimno se upućuju za isti tretman u referentni centar u Zagrebu, Rijeci ili Splitu dok se zbog primanja radioterapije obvezno upućuju u navedene centre. Cilj akcije je osigurati opremu zadarskoj bolnici da se takvi pacijenti mogu liječiti u Zadru bez bespotrebnih dodatnih mrcvarenja iscrpljujućim putovanjima te financijskih izdataka koje ta putovanja iziskuju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...