PRSTOM U OKO: U Jazinama osvanuo hram … BMW-a!

Već danima radnici njemačkog automobilskog giganta na Branimirovoj obali vrijedno sastavljaju ponton na kojem će od 16. travnja pa iduća dva tjedna biti predstavljen najnoviji BMW-ov model  iz serije 2 Gran Tourer.

Kako bi sve bilo kako spada mehanizacija je došla direktno iz Njemačke kako se u ovoj svjetskoj promociji ništa ne bi prepustilo slučaju.

Kada prvi put čujete izraz ponton, shvatite da se radi o platformi postavljenoj na morskoj površini na koju će doći grandiozni automobil. Malo će se fotografirati s gradskim zidinama u pozadini, zvonikom sv. Stošije, eventualno onim Sv. Šime i to je to, izvanredna promocija za BMW, naravno.

No, nismo ni završili s tekstom o “šatoru” na Pozdravu Suncu, kad ni pet ni šest, dobismo u Jazinama pravi pravcati hram, ovaj put ipak ne košarke, već samo BMW-a.

U prvi mah učinilo se da Caffe bar Branimir izgleda nešto drugačije, no na žalost nije dobio novo ruho.

Grad Zadar je zahvaljujući Gradskom poglavarstvu dobio pravi pravcati auto-salon na pomorskom dobru. Natkriven i lijepo zatvoren.

Pitamo se koja svrha ovoga, jer iznutra se neće viditi ni bedemi ni Stošija ni Šime već samo mali BMW. Stoga se s pravom pitamo, nije li ovo plutajuće ruglo jednako moglo biti postavljeno i na Ravnicama bez da radimo sprdnju od grada? Očito nije.

Eto, umjesto Moroskoka u Jazinama dobismo plutajući auto-salon.

Gledajući možda pozitivne strane ovog “čuda” na moru, ukoliko nam ga Nijemci ostave, mogao bi poslužiti za razne svrhe, primjerice kao plutajući noćni klub ili ono što je logičnije, kao spomenik ili muzej ljudskoj gluposti i “skidanju gaća” pred njemačkim gigantom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...