Prvi let hidroavionom iz Zadra prema Salima – krajem tjedna!

Prijevoznik hidroavionima European Coastal Airlines krajem ovog tjedna izvesti će prvo polijetanje ove vrste aviona iz zadarskog akvatorija, i to na relaciji Zadar – Sali. Polazišna luka, kako doznajemo, bit će Tankerkomercova marina u Zadru.

Let će trajati svega 7 minuta nakon čega će predstavnici kompanije u pratnji predstavnika Grada i Županije razgledati moguće lokacije namijenjene za pristanište hidroaviona u luci u Salima.

Naime, European Costal Airlines već sada prometuje na pet lokacija diljem obale, točnije u Puli, Rijeci, Rabu, Splitu i otoku Hvaru. Izuzev povezanosti Dalmacije, moguće je organiziranje letova i prema Zračnoj luci Zagreb.

Nakon razgledavanja mogućih solucija u Salima, hidroavion će poletjeti prema morskoj zračnoj luci u Rabu, odakle će se vratiti u polazišnu luku u Zadru. Ukupan odlazak i dolazak trajat će oko 22 minute.

Iako je Tankerkomercova marina bila prvo rješenje predloženo gradskim i županijskim vlastima, ono nije do kraja prihvaćeno, pa se uskoro, možda čak i tijekom tekućeg tjedna, očekuje odluka o konačnoj lokaciji luke za hidroavione u Zadru.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...