SAD zabrinut

Putin je ukinuo zabranu isporuke raketa Iranu

Arhiva, ilustracija
Tamni način

Izraelski ministar informiranja Youval Steinitz u ponedjeljak je osudio rusku odluku o ukidanju zabrane isporuke raketa S-300 Iranu. Sjedinjene Države su zabrinute.

Kremlj je priopćio da je ruski predsjednik Vladimir Putin u ponedjeljak potpisao ukaz kojim se ukida ruska zabrana isporuke raketa S-300 Iranu, javlja New York Times.

Ured ruskog predsjednika u priopćenju ne spominje prodaju ni mogućnost isporuke raketa S-300 odmah, no informacija o predsjednikovu ukazu teoretski otvara put mogućoj isporuci morskim, kopnenim ili zračnim putem.

Izrael osudio odluku

Izraelski ministar informiranja Youval Steinitz je osudio rusku odluku o ukidanju zabrane isporuke raketa S-300 Iranu.

Ta objava je “izravni rezultat legitimnosti dodijeljene Iranu uz sporazum u pripremi i dokaz da će gospodarski rast koji će uslijediti nakon ukidanja međunarodnih sankcija, Iran iskoristiti za naoružavanje, a ne za dobrobit iranskog naroda”, rekao je taj dužnosnik blizak premijeru Benjaminu Netanyahuu u priopćenju.

SAD zabrinut

Američki dražvni tajnik John Kerry izrazio je zabrinutost svome ruskom kolegi zbog odluke Moskve da ukine zabranu isporuke raketa Iranu, objavila je Bijela kuća u ponedjeljak.
Podsjetimo, početkom travnja Iran je sa svjetskim silama postigao okvirni sporazum o svojem nuklearnom programu koji, bude li sve išlo prema dogovoru, predviđa postupno ukidanje međunarodnih sankcija Teheranu.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

1 Comment

Click here to post a comment
  • Putin zna da je Iran na redu za invaziju, kao Irak! Naoružavanje ili stavljanje na stranu Irana, Rusija želi reći da je dosta pizdarija od zapada i da više ne mogu maltretirati ceo svet! Pa oni neka se sada usude! Zamislite, izraelski ministar informiranja je zabrinut!

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar