Putin je ukinuo zabranu isporuke raketa Iranu

Izraelski ministar informiranja Youval Steinitz u ponedjeljak je osudio rusku odluku o ukidanju zabrane isporuke raketa S-300 Iranu. Sjedinjene Države su zabrinute.

Kremlj je priopćio da je ruski predsjednik Vladimir Putin u ponedjeljak potpisao ukaz kojim se ukida ruska zabrana isporuke raketa S-300 Iranu, javlja New York Times.

Ured ruskog predsjednika u priopćenju ne spominje prodaju ni mogućnost isporuke raketa S-300 odmah, no informacija o predsjednikovu ukazu teoretski otvara put mogućoj isporuci morskim, kopnenim ili zračnim putem.

Izrael osudio odluku

Izraelski ministar informiranja Youval Steinitz je osudio rusku odluku o ukidanju zabrane isporuke raketa S-300 Iranu.

Ta objava je “izravni rezultat legitimnosti dodijeljene Iranu uz sporazum u pripremi i dokaz da će gospodarski rast koji će uslijediti nakon ukidanja međunarodnih sankcija, Iran iskoristiti za naoružavanje, a ne za dobrobit iranskog naroda”, rekao je taj dužnosnik blizak premijeru Benjaminu Netanyahuu u priopćenju.

SAD zabrinut

Američki dražvni tajnik John Kerry izrazio je zabrinutost svome ruskom kolegi zbog odluke Moskve da ukine zabranu isporuke raketa Iranu, objavila je Bijela kuća u ponedjeljak.
Podsjetimo, početkom travnja Iran je sa svjetskim silama postigao okvirni sporazum o svojem nuklearnom programu koji, bude li sve išlo prema dogovoru, predviđa postupno ukidanje međunarodnih sankcija Teheranu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...