Putokazi do trajektne luke Gaženica i dalje ne postoje!

Ako ste po prvi puta u Zadru u posljednjih nekoliko mjeseci, ili po prvi puta uopće a trebate otići do otoka – jao vama.

Pokušali smo jučer iz svih smjerova automobilom, prateći postavljene smjerokaze i oznake kretanja na zadarskim cestama doći do trajektne luke Gaženica, no to nam nikako nije pošlo za rukom.

Osim nekoliko prekriženih oznaka kako trajektna luka više nije u smjeru Poluotoka, to je zapravo jedina informacija koja će vas dočekati na zadarskim cestama.

Čak ni semafor, koji je kudikamo “glavni” na raskrižju kod kolodvora nema informaciju kako je novo trajektno pristanište preseljeno u Gaženicu, pa ćete u pokušaju orijentacije do svog odredišta poprilično lutati gradom.

Pristajanje trajekta, trajekt

Da se cijela zavrzlama oko prepucavanja lokalnih i državnih vlasti opet, kao i svaki put do sada, prelomila na leđima nas običnih građana svjedoči i ovaj primjer neorganiziranosti.

Podsjetimo, trajektni promet je u luku Gaženica prebačen prije punih tjedan dana, no ni gradski, županijski pa ni državni nalogodavci još se uvijek nisu sjetili izmijeniti prometne oznake i putokaze.

Nadajmo se samo kako se toga neće sjetiti nakon sezone, jer uzalud nam onda preseljenje luke s Poluotoka ako sve turiste i putnike namjernike smjerokazi vode upravo – na Poluotok.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...