Radionica bojanja jaja u Zadru

Turistička zajednica grada Zadra i Narodni muzej Zadar u suradnji s profesorom kuharstva Renatom Kraljev i njegovim suradnicima organiziraju radionicu bojanja jaja.

Radionica bojanja jaja održat će se u subotu, dana 04. travnja od 10:00 do 13:00 sati u dvorištu Gradske straže, Etnološkog odjela NMZ-a i dijelom na Narodnom trgu. Na radionici kuhat će se, ukrašavati i dijeliti oko 1000 jaja obojanih prirodnim bojama dobivenim od crvenog luka, špinata i drugog bilja.

Koristimo priliku pozvati sve zainteresirane na sudjelovanje na radionici u pripremi jaja za bojanje, stavljanjem u prozirnu čarapu i ukrašavanjem s različitim biljkama (djetelina, cvijet, grančica, list…). Sva obojana jaja dijelit će se građanima, turistima i sudionicima radionice kao prigodni poklon povodom Uskrsa.

Istodobno će kostimirane djevojke odjevene u svečane ženske pučke nošnje šetati gradskim ulicama i u tradicionalnim pletenim košarama dijeliti uskršnja jaja.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...