Recept proljeća: Šparoge s parmezanom i limunom

Šparoge su nesumnjivo, zvijezde četvrtog mjeseca. Zdrave i prepune hranjivih tvari, uz rane jagode drže vodeću poziciju u svijetu voća i povrća. Obzirom da je upravo počela njihova sezona, šteta ih je zaobići, tako da što prije potražite svoje šparoge nađite na policama marketa ili štandovima tržnica. U tome vam može pomoći ekipa portala Punkufer.hr.

Za vrhunsko jelo od šparoga nije potrebno pohoditi skupe restorane, već ovo divno povrće možete pripremiti i u svojoj kući.

Stavite ih u salate, kuhajte u pećnici, na roštilju ili ih jednostavno koristite kao dodatak juhama. Možemo garantirati kako ćete uživati u posebnom okusu i nevjerojatnim prehrambenim svojstvima.

Šparoge

Kako kupiti i sačuvati šparoge

Šparoge nastojite naći što svježije. Uvijek birajte one zdrave zelene boje, bez smeđih mrlja i drugih nesavršenosti.

Što se tiče samog konzumiranja, najbolje je u njima uživati dok su svježe. Ipak, ako ih ne možete jesti čim ste ih kupili, stavite ih svakako u hladnjak u posudu s korijenjem u vodi, a vrhove prekrijte plastičnom vrećicom. Na taj način zadržat će svojstva u savršenom stanju čitavih tjedan dana.

Šparoge s parmezanom i limunom

Kad već pričamo o njima, odlučili smo izdvojiti i jedan recept. Možda će vam izgledati neobično, ali vjerujte, ako spremite šparoge na ovaj način – vaše nepce neće imati prigovora!

Šparoge i parmezan

Sastojci

2 velike žlice naribanog parmezana
limunov sok
crni papar
3 zgnječena češnja češnjaka
2 žlice maslinovog ulja
500 g šparoga

Priprema

Pećnicu zagrijte na 200 c i namažite pleh s malo ulja. Posložite šparoge u pleh u jednom sloju te ih pospite maslinovim uljem, solju i paprom. Stavite sve to u pećnicu i ostavite 8–10 minuta.

Nakon što ih izvadite, pospite ih smjesom parmezana, limunovog soka i češnjaka.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...