Sajam zdrave hrane i tradicijskih proizvoda na Narodnom trgu

Prvi ovogodišnji  Sajam zdrave hrane i tradicijskih proizvoda „Dani sunca“ održat će se 24. i 25. travnja 2015. na Narodnom trgu u Zadru. Ovo je 35. ovakav sajam u organizaciji udruge „Eko-Zadar“, a održava se u povodu obilježavanja Dana planeta Zemlje 22. travnja.

Na sajmu sudjeluje troje zadarskih proizvođača;  OPG CD Raspović koji donosi proizvode s lavandom među kojima i medenjake, ali i likere, rakije i zadarske „narančine“, PIS komerc koji se također predstavlja proizvodima od lavande, uglavnom s kozmetičkim i SPA asortimanom, te OPG Drago Drmić koji dolazi s likerima, pekmezima i kozmetičkim proizvodima.

S kozmetičkim proizvodima dolazi i Kasiopea t.u.o. iz Korčule, te OPG Marija Kuljerić sa Silbe koja donosi niz proizvoda pod etiketom  „Miris Silbe“, a riječ je o melemima, uljnim mješavinama i sušenom bilju.

Sirupe, pekmeze i druge proizvode od samoniklog bilja, uključujući i pesto od medvjeđeg luka donosi Socijalna zadruga Put iz Rijeke koja svoj asortiman proširuje i ručno rađenim keramičkim proizvodima.

Sokove i džemove od bobičastog voća; aronije, borovnica, kupina i malina, kao i vino od šumskih kupina donosi Bokun d.o.o. iz Splita. S džemovima i likerima dolazi i OPG Aralica  iz Šibenika. Ovo obiteljsko gospodarstvo korak je bliže „eko markici“ s obzirom da je njihova proizvodnja u drugoj godini ekološkog nadzora.

Na Dane sunca prvi put dolazi Kapronca d.o.o. iz Zagreba s  proizvodnjom u Sv. Ivanu Zelini. Ova je tvrtka 2013. u Trogiru osvojila 1. nagradu za najbolji prehrambeni suvenir. Voćne rakije i likere  proizvode hladnim prešanjem s dodatkom ljekovitih začina i voća.

Radno vrijeme sajma je 24. travnja  od 8 do 20 sati, a  25. travnja od 8 do 15 sati. Održavanje sajma „Dani sunca“ podupire Grad Zadar sufinanciranjem u očekivanom iznosu od 8.250,00 kuna. Medijski pokrovitelj je Eko-Mreža.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...