Sjenica kod ribnjaka za održavanje koncerata?

Na Aktualnom satu vijećnici su predložili brojne inicijative, koje je gradonačlnik Božidar Kalmeta obećao uzeti u obzir.

Tako je Elvira Sterle predložila da se u novouređenom perivoju Vladimira Nazora, pokraj ribnjaka, napravi sjenica. Tako bi se tu mogli održavati, u dogovoru s glazbenom školom, koncerti koji bi sigurno bili zanimljivi i domaćima i turistima, a i neka druga događanja.

Kalmeta je rekao da se moraju proispitati uvjeti za takvo nešto, no da je ideja odlična i prihvatljiva.

Reno Sinovčić požalio se na križanje ispred TIZ-ovih zgrada.

– Igrom slučaja to je ispred mog stana, pa sve vidim. Godišnje se tu dogodi od 50 do 100 sudara, a događale su se i ozljede pješaka. Cesta je nepregledna pa me zanima radi li se što po tom pitanju, pitao je Sinovčić.

Kalmeta je rekao da osim te, postoje još neke crne točke na zadarskim cestama, ali da se projekti za njihovo rješavanje već rade.

Vijećnica HSP AS Ana Ivčić predložila je da Grad Zadar sudjeluje u inicijativi društva Visia Croatica za spas Imunološkog zavoda, pa makar s nekom simboločnom cifrom. Zvonimir Vrančić rekao je kako bi bilo dobro da se Imunološki spasi no da Zadar za sad neće pomoći.

– Nisam siguran što će biti s tim. Sudeći po ovome što vidim u medijima, nisam siguran da je ta inicijativa ostvariva financijski. No pustimo da malo vremena prođe da vidimo u kojem pravcu će to ići pa da vidimo hoćemo li financijski pomoći.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...