Stigao HTC One M9, pripremite oko šest tisuća kuna

Novi top model tajvanskog proizvođača od 13. travnja moguće je nabaviti kod sva tri telekom operatora, kao i u slobodnoj prodaji.

Cijena kod telekoma ovisit će o paketu u kojem će biti ponuđeni, dok će u slobodnoj prodaji cijena biti na razini modela M8, što je oko šest tisuća kuna. Na tržište će prvo stići srebrno-zlatni i sivi modeli, a krajem travnja dolazi i zlatni.

Kako je istakao HTC-ov direktor marketinga proizvoda za srednju i istočnu Europu Marko Savković, jedan od glavnih aduta gotovo potpuno metalnog uređaja je dizajn. No, devetka dolazi i s osmojezgrenim 64-bitnim procesorom Snapdragon 810 i uređaj je s oznakom Cat 9, što znači kako podržava surfanje mrežama 4G/LTE brzinama do 450 Mbps.

Obje su kamere unaprijeđene. Stražnja sad nudi 20 megapiksela i ima zaštitno staklo Sapphire, otporno na ogrebotine. Dosadašnja stražnja kamera preseljena je naprijed. Nudi f/2.0, ultraširokokutni objektiv od 27,8 milimetara, BSI senzor i posebno je prilagođena snimanju u uvjetima slabijeg osvjetljenja.

HTC uz novi model nudi 100 GB prostora za pohranu u Google Driveu, kao i značajku One Gallery, koja omogućuje prikaz, pregled i sortiranje sadržaja ne samo na Googleovom servisu u računalnom oblaku, već i na nizu drugih, poput Dropboxa, Facebooka…

Uređaj će vam također ponuditi preporuke vezane uz lokaciju, ali i promijeniti brzi pristup najčešće korištenim aplikacijama prema tome gdje se nalazite.

Baterija je pojačanog kapaciteta – 2.840 mAh. Zvučnici su stereo, smješteni su sprijeda i nude emulaciju Dolby Surround zvuka.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...