Sumnja se da je Lubitz u kavu pilota stavio diuretik

Kopilot Germanwingsa Andreas Lubitz (28), koji je namjerno srušio avion i u smrt odveo 149 ljudi i sebe, navodno je u kavu pilota stavio diuretik kako bi ga prisilio da napusti kokpit.

Njemački mediji pišu da su istražitelji, prilikom pretrage Lubitzova računala pronašli podatke koji govore da je prije nesreće pretraživao internet tražeći, među ostalim, diuretike.
Policija još uvijek provodi istragu o razlozima koji su natjerali kopilota Lubitza na suludi čin i pisanje medija nije htjela komentirati.

Druga crna kutija iz zrakoplova Airbus A320 Germanwingsa koja bilježi parametre leta zrakoplova pokazala je da je Lubitz upalio autopilota navodeći ga da neprestano ubrzava prema tlu.

Prva crna kutija bila je pronađena na sam dan nesreće i njezina je analiza otkrila da je u trenutku drame Lubitz bio sam u pilotskoj kabini i da je namjerno srušio zrakoplov.

Lubitz je 2009. godine dužnosnicima u Lufthansinoj zrakoplovnoj školi rekao kako je prošao kroz razdoblje teške depresije. Lufthansa je potvrdila kako je Lubitz prekinuo pilotsku obuku od nekoliko mjeseci, ali je onda prošao liječnički pregled.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...