Svečano otvorenje 15. Festivala cvijeća u Sv. Filip i Jakovu

Službeno otvorenje jubilarnog 15. Festivala cvijeća održat će se danas, 24. travnja, u 11:00 sati u hotelu “Villa Donat” u Sv. Filip i Jakovu.Na otvorenju će uz polaznike Dječjeg vrtića CVIT i članove KUD-a Sv. Roko iz Sv. Filip i Jakova sudjelovati i učenici Osnovne škole Sv. Filip i Jakov kao i mladi pjevači Leopold i Tonka Brzić koji će otpjevati pjesmu Festivala “FEŠTA OD CVIĆA”.

Uz otvorenje će biti prezentirane i “SLATKE CVITNE ČAROLIJE” koje pripremaju članice udruge Viola odorata iz Splita, Viktorija Čolić Serdar vlasnica “Pasticcerie” iz Splita i Davorka Šalov Bobanović.

Na samom ulazu prezentirat će se vanjska cvjetna instalacija “GLAZBENA RAPSODIJA” koju je pripremila Nives Stančin Oros, vlasnica Cvjetnog Ateliera “NIVES” iz Bjelovara,a također i prezentacija Bjelovarsko bilogorske županije.

Originalnu instalaciju “KREVET OD RUŽA” pripremaju učenici i profesori Srednja poljoprivredno-prehrambene i veterinarske škole “Stanko Ožanić” iz Zadra, “CVITNO SVITLO” i “VJENČANI STOL U VINTAGE STILU” Udruge Viola Odorata iz Splita i “BAJKOVITO VJENČANJE” Ane Milin iz WED STUDIA Zadar.
Održavat će se i kreativne dječje cvjetne radionice uz mađioničarske predstave na prostoru uz Cvjetograd, a nakon toga glazbeno-zabavni program.
U subotu, 25. travnja, u 15:00 sati ispred hotela “VILLA DONAT” gastro dio festivala pod nazivom “SPIZA OD CVIĆA” – pri čemu će svoje kulinarske cvjetne delicije prezentirati članovi udruge Viola Odorata iz Splita, “Pasticcerie” Split i Udruge kuhara Biograd na Moru. Prezentirat će se slatke i slane delicije čiji su sastojci i dekoracije jestivo cvijeće.

Od 16:00 do 18:00 sati na pozornici uz CVJETOGRAD održati će se glazbeno natjecanje mladih “NAJLIPŠI GLAS FESTIVALA”, uz sudjelovanje plesne skupine udruge “PRVI PLES” iz Sv.Filip i Jakova  i K2 iz Pakoštana a nakon toga će se održati  zabavni program uz glazbeni sastav i ugostiteljsku ponudu.
U nedjelju u 15:00 sati polazi 12. Cvjetni korzo dječjih vrtića Zadarske županije “Neka riva u cviću pliva” predvođeni Pakoškim mažoretkinjama uz dječji zabavni program na igralištu uz CVJETOGRAD. Veselim cvjetnim skupinama djece pridružit će se MARIO PETREKOVIĆ.

U 18:00 sati na prostoru uz CVJETOGRAD održat će se originalna modna revija VJENČANICA. Voditelj će biti MARIO PETREKOVIĆ.

Originalnu modnu reviju vjenčanica priprema mlada dizajnerica Ana Milin vlasnica WED STUDIA iz Zadra uz nakit Marije Ivandić iz SIA ART Zadar.

Već tradicionalno na reviji će sudjelovati Škola za primijenjenu umjetnost i dizajn Zadar koju ove godine posebno priprema dizajnerica i nastavnica Klara Ivanović U večernjim satima se planira puštanje svjetlećih lampiona sa rive čime će se zatvoriti 15. Festival cvijeća.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...