Tjedna prognoza: Od svježijeg vremena pa sve do višednevne južine

U novom tjednu pratit će nas pravo proljetno vrijeme. Sjeverni vjetrovi, iako ne jaki, pratit će nas do četvrtka, a onda se očekuje okretanje vjetra na jugo koje će nas pratiti sve do kraja tjedna. U početku će jutra biti svježa, a onda sve toplije prema kraju tjedna. Tek za vikend može biti kiše, osobito u nedjelju, javlja portal Crometeo.

Ponedjeljak donosi pretežno sunčano vrijeme. Ujutro i navečer slaba do umjerena, rijetko gdje i jaka bura, danju će prestati i okrenuti na slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, na moru Dalmacije popodne ponegdje može biti jakog sjeverozapadnog vjetra. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od -1 do 5, uz obalu i na otocima od 6 do 11°C. Najviše dnevne temperature od 15 do 20°C.

Pretežno sunčano prevladavat će tijekom utorka. Puhat će većinom slaba do umjerena bura i tramontana, ponegdje i pojačana. U drugom dijelu dana uz obalu Istre slab jugozapadnjak. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 2 do 7, uz obalu i na otocima od 8 do 13°C. Najviše dnevne temperature od 16 do 21°C.

U srijedu će biti pretežno sunčano. U Dalmaciji će puhati slaba do umjerena tramontana i zapadnjak, nešto jači na moru u popodnevnim satima. Na sjevernom Jadranu popodne slab jugozapadnjak. Jutarnje temperature zraka bez veće promjene u odnosu na utorak, najviše dnevne većinom od 17 do 22°C.

U četvrtak će biti djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom i suho. Više oblaka u drugom dijelu dana na sjevernom Jadranu. Zapuhat će slabo do umjereno jugo koje će u drugom dijelu dana jačati. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 2 do 7, uz obalu i na otocima od 8 do 13°C. Najviše dnevne temperature od 16 do 21°C, piše Crometeo.

U petak će u Dalmaciji biti sunčanije, a više oblaka povremeno na sjevernom Jadranu, gdje će samo mjestimice pasti malo kiše. Puhat će umjereno do pojačano jugo koje će na moru u drugom dijelu dana biti jako. Jutro toplije u odnosu na prethodne dane, najviše dnevne temperature od 15 do 21°C.

U subotu na sjevernom Jadranu umjereno do znatno oblačno, povremeno uz kišu koja prema večeri na Kvarneru može biti obilnija. U Dalmaciji djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom i sve više oblaka prema kraju dana kada je kiša najizglednija u sjevernoj Dalmaciji. Puhat će umjereno do jako jugo. Relativno toplo s najvišim dnevnim temperaturama od 15 do 21°C.

Vrlo promjenjivo bit će tijekom nedjelje. Oblačnije na sjevernom Jadranu, gdje će lokalno biti obilnije kiše, a kiša će se postupno proširiti i na veći dio Dalmacije. Puhat će umjereno i pojačano jugo koje će slabiti u drugom dijelu dana. Temperature bez veće promjene u odnosu na prethodne dane.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...