Tonino Picula na godišnjoj skupštini Otočnog sabora

Redovita skupština Otočnog sabora održat će se 29. svibnja u 11 sati u IMPACT centru u Zadru, a poseban gost bit će hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula.

Potvrdio nam je to Denis Barić, predsjednik Otočnog sabora, te najavio da su boduli na svoju godišnju skupštinu pozvali i predsjednicu RH Kolindu Grabar-Kitarović, otočne saborske zastupnike te predstavnike triju ministarstava: poljoprivrede, pomorstva i regionalnog razvoja.

– Uz izvješće o 2014., plan rada za sljedeću godinu i najavu nekoliko projekata koje Otočni sabor podupire i u kojima sudjeluje, glavna tema redovite skupštine bit će  položaj hrvatskih otoka u Europskoj uniji, o čemu će se zasigurno povesti i najveća rasprava. Vjerujem da će europarlamentarac Tonino Picula, koji se u Bruxellesu snažno zalaže za naše otoke i potpredsjednik je Međuskupine za mora, rijeke, otoke i priobalna područja, dati odgovore na mnoga pitanja i otvoriti još poneku bodulsku temu, kazao je Barić. Govoreći o planovima za sljedeću godinu, napomenuo je kako će biti riječi o projektima koji potiču samoodrživost otoka te o članstvu Otočnog sabora u europskoj federaciji malih otoka (ESIN).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...