Tri načina da se konačno riješite sala na trbuhu

Bez obzira na pravilan način prehrane i fizičku aktivnost, vidljivi mišići na trbuhu, koji djeluje optimalno ravno, mnogima je poput nemoguće misije. No stručnjaci tvrde da je to moguće uz nekoliko važnih pravila.

Kruh i tjestenina jedu se nakon treninga

Mnogi izbjegavaju tjesteninu i kruh, posebno ako nisu od cjelovitih žitarica jer je poznato da tada ugljikohidrati puno brže prolaze organizmom i podižu razinu inzulina zbog čega smo siti kraće vrijeme te nemamo energije. Stoga će vam svaki nutricionist preporučiti da jedete povrće, voće i neobrađene namirnice budući da će nas bolje zasititi, imaju više vlakana i zdravije su.

No, nema nikavog razloga da ne uživate u tanjuru tjestenine (skuhane al dente), ali isključivo nakon treninga. Razlog je jednostavan, tijelo nakon treninga može kvalitetnije obraditi ugljikohidrate, bez naglog rasta inzulina, a organizam će ga u potpunosti razgraditi i neće pohranjivati ništa u mrske nam jastučiće na trbuhu i bokovima.

Vježbajte cijelo tijelo, izmjenama intenzivnog i lakšeg tempa

Što više mišićnih skupina uključite to ćete sagorjeti više kalorija pa ćete bolje mršavjeti, a to se onda održava i na vitkiji trbuh. Najčešći izgovor zašto ne vježbamo je nedostatak vremena, ali ravan trbuh možete imati jedino ako ste redovno aktivni.

Za bolje rezultate probajte izmjenjivati kratke intervale ubrzanog i napornog treninga s nešto lakšim tempom. Studija na kanadskom sveučilištu McMaster pokazala je kako takav način vježbanja ima gotovo duplu korist što znači da možete vježbati kraće vrijeme i imati jednako dobre rezultate kao da ste barem sat vremena u teretani ili na nekom treningu.

Pratite što jedete

Nedostatak vremena često je i razlog da ne razmišljamo kada i koliko jedemo, a često posežemo za gotovim obrocima i grickalicama jer pregladnimo i jednostavno moramo odmah nešto pojesti. Kako biste prehranu doveli u red, probajte bilježiti što jedete mjesec dana. Prvo napravite jedan motivacijski selfie u odjeći koja vas zateže i nije ugodna, a željeli biste je nositi.

Zatim počnite bilježiti sve što pojedete i u koliko ste sati jeli. Dva sata nakon obroka zabilježite jeste li opet gladni, siti i imate li energije, puno, malo ili ste potpuno iscrpljeni. Nakon 30 dana znat ćete koja hrana odgovara vašem organizmu, a i sigurno ćete paziti na prehranu jer sve bilježite pa ćete i smršavjeti ako uz to redovno vježbate.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...