U Svečanoj dvorani Znanstvene knjižnice Zadar u programu Noći knjige

U Svečanoj dvorani Znanstvene knjižnice Zadar, u četvrtak 23. travnja 2015. godine, a u programu Noći knjige, upriličeno je predstavljanje izabranih pjesama zadarskog pjesnika Franka Sorića  „Zazivanje svetih“. Zbirka je paralelno tiskana i u engleskom prijevodu kojega je načinila Ljubica Jankov.  Knjigu je izdala Znanstvena knjižnica Zadar, uz potporu Grada Zadra. Recenzenti knjige su  mr. sc. Miro Grubić i književnik Tomislav Marijan Bilosnić, dok je naslovnicu potpisuje Pablo Bilosnić.

Moderator večeri poezije Franka Sorića bila je mlada glumica Ivana Begović, koja je uz autora i Zoricu Buljanović čitala i izabrane stihove iz zbirke „Zazivanje svetih“. Begovićka je u odsuću Mira Grubića pročitala i njegovu recenziju. Tomislav Marijan Bilosnić za Sorićevo je pjersništvo između ostalog kazao i ovo: „Iz prve se Franko pokazao kao vladar svojih stihova, pjesnik u cijelosti. Kasniji njegov pjesnički slijed samo je potvrđivao prvotnu ocjenu kako Franko Sorić djelujući samozatajno i povučeno, čak i u sredini u kojoj živi, van književnih doktrina i škola, van časopisne i druge produkcije, u osami Zadra, piše ne samo dobre stihove, već stihove koji će u suvremenoj hrvatskoj lirici zasigurno ostati zapamćeni kao važna lirska “pitanja ljudske i pjesničke egzistencije“ naše suvremenice.“

Uz zaposlenike Znanstvene knjižnice, večeri su nazočili i poznati političar Davor Aras, predsjednik NO Znanstvene knjužnice,  književnici Mirjana Šarec i Ante Tičić, članovi DHK,  mr. sc. Robert Leljak, pjesnik, i mnogobrojna publika.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...