U Vukovaru Smotra klapa Zadarske županije

U Vukovaru  će se u subotu, 25. travnja, u povodu Dana grada Vukovara i Županijskih dana, održati Smotra klapa Zadarske županije.

U Hrvatskom domu Vukovar nastupit će  klape Peružini, Koporan, Condura, Luna, Sukošan i Kožino, a samoj smotri prethodit će otvaranje izložbe paških otočnih fotografa „Ćutin otok svoj“ na kojem će 20-ak  paških fotografa amatera izložiti 45 fotografija otoka Paga.

Fotografije PD „Babulj“ djelo su autora Šime Sorića, člana Društva, gorskog spašavatelja i profesionalnog vojnika. Snimljene su na području južnog i jugoistočnog Velebita, od Stapa (iznad naselja Ljubotić), preko Malog i Velikog Rujna (iznad Starigrada), Velike i Male Paklenice, vršnog grebena Velebita oko Vaganskog vrha, Tulovih greda do Crnopca (iznad Gračaca). Najveći dio snimljen je na području Nacionalnog parka Paklenica.

U nedjelju, 26. travnja u 11 sati klape će pjevati na svetoj misi u crkvi svetog Filipa i Jakova, a istoga dana posjetit će Spomen Dom i mjesto masovne grobnice na Ovčari i  Memorijalno groblje, te odati počast svim žrtvama Domovinskog rata.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...