Cestitka_Uskrs

Umirovljeni branitelj uhićen zbog verbalnih prijetnji Kalmeti

Na Voštarnici, točnije u Ulici bana Josipa Jelačića jutros oko 4 sata uhićen je umirovljeni branitelj 47-godišnji R.L. zbog, kako doznajemo, verbalnih prijetnji zadarskom gradonačelniku Božidaru Kalmeti.

U alkoholiziranom stanju, s izmjerenih 1,4 promila alkohola u krvi Lerga je vikao protiv gradonačelnika Kalmete zbog čega je po prijavi reagirala policija. O kakvim prijetnjama se radi, za sada nije poznato, no iz policije tvrde kako su one odgovarale kvalifikacijama kaznenog djela prijetnje prema službenoj osobi, odnosno državnom dužnosniku te su stoga morali reagirati po službenoj dužnosti.

Tako je danas u poslijepodnevnim satima uz kaznenu prijavu za prijetnju priveden sucu istrage Borisu Radmanu koji će ispitati sve okolnosti jutrošnjeg incidenta.

Čini se kao ove prijetnje nisu prvi Lergin incident usmjeren prema Gradskoj upravi, naime također u alkoholiziranom stanju još 2007. godine bacao je stolice s Narodnog trga na vrata zgrade Gradskog poglavarstva, a razlog je bio navodno neriješeni braniteljski status te činjenica da ga nije htio saslušati ni tadašnji gradonačelnik Živko Kolega.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...