“Umjetnost intervjua” u HNK Zadar

U nedjelju, 26. travnja s početkom u 20 sat pogledajte pretpremijeru predstave u koprodukciji HNK Zadar i HNK  Split, “Umjetnost interjua” prema  tekstu suvremenog španjolskog dramatičara Juana Mayorge, u prijevodu, adaptaciji i režiji Nenni Delmestre.

Premijerna izvedba je u ponedjeljak, 27. travnja s početkom u 20 sati te je u dramskoj pretplati.

U predstavi igraju Jasna Ančić, Žana Bubmer, Sara Ivelić i Bojan Brajčić. Scenografiju, kostimografiju i glazbu potpisuje Lina Vengoechea, a oblikovanje svjetla potpisuje Ivo Nižić.

Lica ove drame su tri generacije žena koje žive pod istim krovom; jedan muškarac (uljez u njihovu životu) i jedna kamera. Uključivanjem kamere, jedan posve običan dan u njihovu životu postaje opasan izazov u kojem se “službena povijest” te obitelji, njihove istine, ljubavi, njihova prošlost i budućnosti dovode u pitanje. Igra kamerom i umjetnost intervjua u kojoj jedan postavlja pitanja, a drugi odgovara, postaje mehanizam ogoljavanja života koje postavlja pitanje: što je to istina i može li se živjeti bez laži. Juan Mayorga, referirajući se na pirandellovske dramaturške motive, gradi originalno dramsko pismo puno uzbuđenja, humora i emocija.

Juan Mayorga (1965.) jedan je od ponajboljih, najigranijih i najnagrađivanijih španjolskih suvremenih dramatičara (Nacionalna nagrada za kazalište 2007.), a njegov posljednji tekst Umjetnost intervjua (svjetska premijera održana u Madridu, u veljači 2014.) izvodi se na nekoliko europskih i svjetskih pozornica.

Ulaznice za pretpremijeru (nedjelja, 26. travnja, 20h) su u prodaji po cijeni od 50,00 kuna na Blagajni HNK Zadar (pet/11-13h, 18-20h; sub/11-13h, ned/18-20h).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...