Uručena uvjerenja mladim stručnjacima za pripremu EU projekata

Jučer je održan radni sastanak čelnika JLS, upravnog odbora LAG Bure i Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije, tom prilikom svečano su uručena uvjerenja mladim stručnjacima za pripremu i provedbu projekata financiranih iz EU Fondova.

Ranijom analizom stanja na području LAG Bure uočen je problem s visoko kvalitetnim ljudskim kapacitetima za pripremu i provedbu projekata financiranih iz EU fondova. Stoga su tijekom prethodna tri mjeseca u suradnji s općinama Novigrad, Posedarje, Poličnik, Ražanac, Zemunik Donji, Vrsi, Starigrad, Jasenice te Gradom Obrovcem, LAG BURA i Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA) suorganizirali edukacije na konkretne teme „Upravljanje projektnim ciklusom“, „Izrada Studije izvedivosti“ i „Izrada Analize troškova i koristi“.

Edukacije koje je provela Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA), namijenjene su mladim stručnjacima s područja LAG-a, a njezin je glavni cilj unaprjeđenje njihovih kompetencija u svrhu uključivanja u rad svoje zajednice i doprinosa njezinu razvoju.

Polaznicima edukacije povećane su kompetencije za korištenje EU fondova kroz razvoj znanja i vještina o planiranju, pripremi i provedbi projekata, osigurano im je razumijevanje koncepta razvoja lokalne zajednice u ruralnim područjima tzv. LEADER pristup EU,.

U planu LAG-a je organiziranje takvih i sličnih edukacija za mlade, za poljoprivrednike, poduzetnike i sve zainteresirane koji žele biti informirani o mogućnostima koje nude Fondovi EU, ali i sve ostale mogućnosti za financiranje provedbu svojih projektnih ideja.

Također se i nakon završetka ove edukacije nudi mogućnost podrške u prakticiranju naučenih znanja i vještina, kako bi polaznici dalje mogli nastaviti razvijati i provesti svoje projektne ideje i pomoći civilnom, ali i javnom sektoru kod prijave na natječaje na Fondove EU.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...