“Uskršnji zadarski pijat” i “Pozdrav proljeću” u organizaciji TZ Grada

Turistička zajednica grada Zadra i Narodni muzej Zadar u suradnji s profesorom kuharstva Renatom Kraljev i njegovim suradnicima organiziraju radionicu bojanja uskrsnih pisanica.
Radionica bojanja jaja održat će se u subotu, dana 04. travnja od 10:00 do 13:00 sati u dvorištu Gradske straže, Etnološkog odjela NMZ-a i dijelom na Narodnom trgu. Na radionici kuhat će se, ukrašavati i dijeliti oko 1000 jaja obojanih prirodnim bojama dobivenim od crvenog luka, špinata i drugog bilja.

Koristimo priliku pozvati sve zainteresirane na sudjelovanje na radionici u pripremi jaja za bojanje, stavljanjem u prozirnu čarapu i ukrašavanjem s različitim biljkama (djetelina, cvijet, grančica, list.). Sva obojana jaja dijelit će se građanima, turistima i sudionicima radionice kao prigodni poklon povodom Uskrsa.

Istodobno će kostimirane djevojke odjevene u svečane ženske pučke nošnje šetati gradskim ulicama i u tradicionalnim pletenim košarama dijeliti netom obojana uskršnja jaja.

Turistička zajednica grada Zadra i Udruga zadarskih ugostitelja organiziraju manifestaciju pod nazivom “Uskršnji zadarski pijat” s morskim specijalitetima, koja je predviđena na Forumu od 11:00 do 13:00 sati s ciljem obogaćivanja i podizanja turističke i gastro ponude za vrijeme uskršnjih blagdana.

Manifestacija je humanitarnog karaktera i sav prihod bit će doniran Udruzi slijepih Zadarske županije od prodaje jela po simboličnoj cijeni od 10,00 kuna, a predviđeno je 1.500 porcija. Koristimo priliku zahvaliti tvrtkama Velpro i Metro pri donaciji pojedinih namirnica za potrebe organizacije Uskršnjeg zadarskog pijata.

Na navedenom događaju sudjelovat će četrnaest zadarskih restorana:

  • – restoran Kaštel (Hotel Bastion)
    – Gourmet Kalelarga (Art Hotel Kalelarga)
    – hotel Mediteran
    – hotel & restoran Niko
    – Zračna luka
    – Kornat
    – Pašta & Stvašta
    – Pijat
    – Malo misto
    – Tinel
    – konoba Skoblar
    – Pet bunara
    – Delfin
    – Bruschetta

Program će biti obogaćen glazbenim nastupom muške klape Munita i ženske klape Kapric.

Bogat Uskršnji ponedjeljak

Za uskršnji ponedjeljak , dana 06. travnja u terminu od 10:30 do 13:00 sati na Narodnom trgu predviđen je klapski nastup i nastup KUD-a Zadarski tanac.

U crkvi Sv.Anselma u Ninu će se u ponedjeljak, 06. travnja s početkom u 18:00 sati, održati tradicionalni Svečani uskrsni koncert Tamburaškog orkestra KUD-a Branimir Nin, uz sudjelovanje zbora Župe sv. Anselma iz Nina i zbora Župe Zaton.

Ukoliko vremenski uvjeti u subotu budu nepogodni, manifestacija Uskršnjeg zadarskog pijata odgodit će se za ponedjeljak, dana 06. travnja od 11:00 do 13:00 sati.

Osim navedenih događanja i Nacionalni park Paklenica organizira posebnu ponudu za uskršnje blagdane i mjesec travanj za sve posjetitelje

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...