XIX. Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu

Ministarstvo poduzetništva i obrta organizira XIX. Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu na temu “Internacionalizacija poslovanja i EU fondovi”, koje će se održati od 16. do 18. travnja 2015. godine u Petrčanima (Zadar) – Punta Skala (Falkensteiner Hotels & Residences Punta Skala) i predstavlja jednu od aktivnosti kojom želimo stvoriti poticajno okruženje za razvoj poduzetništva i obrtništva te gospodarstva u cjelini.

Savjetovanje tradicionalno okuplja poduzetnike, gospodarstvenike, predstavnike jedinica lokalne i regionalne (područne) samouprave, Vlade Republike Hrvatske, kao i ostalih institucija, agencija i strukovnih udruženja te je izuzetna prigoda za razmjenu iskustava i dobre prakse, zatim za raspravu o aktualnim gospodarskim problemima, ali i isticanje prilika i mogućnosti za razvoj poduzetništva i gospodarstva.

Savjetovanje započinje okupljanjem sudionika 16.travnja 2015.godine u popodnevnim i večernjim satima.

Radni dio XIX. Nacionalnog savjetovanja o gospodarstvu i poduzetništvu podijeljen je u dva dana.

Savjetovanje je u potpunosti posvećeno aktualnim temama vezanim uz Internacionalizaciju poslovanja te perspektive i mogućnosti financiranja poduzetničkih projekata iz fondova Europske unije.

Neposredno nakon svečanog otvaranja koje je planirano za petak, 17. travnja 2015. godine u 9,30 sati, a u okviru tradicionalne tribine ,,Pitajte Vladu”,

sudionici će moći prisutnim predstavnicima Vlade Republike Hrvatske iznijeti svoje sugestije i prijedloge te postaviti upite vezano uz trenutne gospodarske aktualnosti.

Za popodnevni radni dio savjetovanja planirana je panel diskusija na temu Internacionalizacije poslovanja na kojoj će uz predstavnike Ministarstva poduzetništva i obrta, HAMAG – BICRO-a i koordinatora Povjerenstva za internacionalizaciju hrvatskoga gospodarstva sudjelovati i dva predstavnika iz inozemstva.

Radni dio nastavlja se predstavljanjem primjera ,,dobre prakse” i predavanjima u skladu s temom savjetovanja.

U večernjem dijelu planirana je dodjela nagrada najboljima i to u deset kategorija (od najboljih mikro, malih i srednjih poduzetnika, preko najboljeg obrtnika, klastera, zadruge do žene poduzetnice i dr.).

Drugi dan Savjetovanja (subota, 18. travnja 2015. godine) tematski je usmjeren na mogućnosti i pretpostavke za financiranje poduzetničkih projekata iz Fondova Europske unije.

Program događanja možete preuzeti na ovoj poveznici.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...