Za sočno pečeno pile trebaju vam samo tri sastojka

Od svih recepata uvijek su najomiljeniji oni koji uz tek nekoliko sastojaka garantiraju ukusno jelo. Pečeno pile idealan je ručak za bilo koji dan u tjednu jer se ostaci mogu iskoristiti na više načina.

Ako vam inače pečeno pile nije ukusno i sočno, evo nekoliko savjeta kulinarskih stručnjaka koji su svoje tajne otkrili za Yahoo Food.

Sastojci:

cijelo pile težine do 1 kg
sol
crni papar

Priprema:

Operite i ocijedite pile pa ga prekrijte folijom i ostavite da preko noći odstoji na rešetkastoj podlozi i tanjuru, tako da višak tekućine ne zaprlja hladnjak. Pripremate li ga preko dana, Julia Bainbridge smatra da bi trebalo biti u hladnjaku oko šest sati. Zatim ga je potrebno držati na sobnoj temperaturi oko 40 minuta.

U međuvremenu pustite da se pećnica zagrije na 230 stupnjeva Celzijevih. Cijelo pile iznutra i izvana dobro natrljajte soli i paprom. Sada ga još samo trebate ispeći. Obično mu je potrebno oko sat vremena ili malo dulje. Svakako pustite da prođe 15 minuta prije rezanja kako bi se svi sokovi rasporedili i da ne bi bilo suho.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...