Zaboravite kreme za lice, ovo je novi hit

Ne tako davno ne bi nam palo na pamet staviti ulje na lice strahujući od masne kože i potencijalne pojave prištića, no suha ulja za lice trenutačno su hit u kozmetici. Njeguju i hrane kožu, pa ih s razlogom nazivaju tekućim zlatom.

Kozmetička industrija u zadnje vrijeme pronalazi nove načine da žene u svoju beauty rutinu uvrste što više uljnih proizvoda, a iako ih Francuskinje koriste već dugo, ostatak svijeta prigrlio ih je tek u zadnje vrijeme. Osim za njegu tijela i kose, sve više se suha ulja koriste za njegu lica, uspješno pobijajući uvriježeno mišljenje da ulje nije dobro za kožu lica.

Žene sa suhom kožom lica vjerojatno će prije posegnuti za bočicom tekućeg zlata i nahraniti lice dok će one s mješovitom i masnom kožom oklijevati, pogrešno misleći da takvi proizvodi nisu rješenje za njihove probleme s kožom. No činjenica je, da bez obzira na tip kože, svatko može iskoristiti njegujuća svojstva ulja za lice.

Prednost im je to što dublje prodiru u kožu od kreme ili gela, što znači da bolje hidratiziraju od tradicionalnih hidratantnih krema te pomažu da proizvod koji nanosite poslije bude učinkovitiji, bez obzira radilo se o hidratantnoj kremi ili tekućem puderu

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...