Završena molitvena akcija “40 dana za život”

Završena je molitvena akcija “40 dana za život” koja se održavala u Zadru. Posljednjih sat vremena molitve u nedjelju, kako javlja Ivica Jandrić, na poseban način prisutni su obilježili zajedničkom molitvom i pjesmom uvjereni vlastitim iskustvima da molitva nikad nije uzaludna.

Molitelji su presretni što smo mogli zajednički moliti za ovu prevažnu nakanu. Molitva kroz ovih 40 dana je bila dostojanstvena, blaga i požrtvovna. Molili smo na kiši, buri i suncu s vjerom da je Krist gdje god se dvoje ili troje okupe moliti u Njegovo ime. Molitva je okupila vjernike, vjernike iz raznih molitvenih zajednica, zanimanja, različitih dobnih skupina. Okupljeni s nakanom svjedočenja Boga, potaknuti vlastitim iskustvima Božjeg milosrđa, molili smo se za prestanak ubojstva nerođenih, za one koji su već sudjelovali u tom činu da nađu oprost i mir u milosti Božjoj i za naš grad, narod i državu, govori Jandrić.

Po završetku molitvene akcije okupljeni su proslavili najvažniji dan u kršćanskoj godini, dan Kristovog uskrsnuća, u svojim župama, zajednicama, domovima.

To je dan za koji smo se svi spremali, dan koji daje smisao ovoj akciji: Krist je prošao muku za otkupljenje grijeha svih ljudi, slavno uskrsnuo i otvorio nam vrata neba. Svaka osoba je važna, svaka osoba je željena od Boga, svaka osoba je vrijedna, i svi smo dužni štititi život od trenutka začeća do prirodne smrti, dodaje Jandrić.

Iako je još rano govoriti o konkretnim posljedicama ove akcije, Jandrić je uvjeren kako će rezultat biti više nego zadovoljavajuć zato što im se već javilo nekoliko organizatora iz drugih gradova Hrvatske gdje pobačaji nisu izvršeni.

Kako dodaje, bez obzira na rezultate, oni će svake srijede od 9 do 10 sati nastaviti svoje molitve ispred zadarske Opće bolnice.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...