60 trikova za kreiranje vrhunske WordPress web stranice

Trenutačno najpopularnija platforma za brzo i jednostavno kreiranje web stranica – WordPress – vrlo je moćan alat, ali pod uvjetom da ga koristite na pravilan način, ovi savjeti će vam pomoći u ispunjenju tog cilja.

Vrlo vjerojatno ste već čuli za WordPress, koji je vodeći CMS (Content Management System), odnosno sustav za samostalno upravljanje web stranicama. Instalacija je poprilično jednostavna, na webu postoji na stotine tisuća predefiniranih tema (templatea), što besplatnih, što komercijalnih, pomoću kojih ćete u ekspresno kratkom roku napraviti web stranicu. Iako WordPress mnogi i dalje tretiraju samo “blogerskom platformom”, zapravo je odavno nadrastao tu definiciju, jer nudi daleko više, instalacijom dodataka možete napraviti doista vrhunsku internet stranicu, neovisno radi li se o osobnom ili korporativnim potrebama. Naravno, da biste u tome uspjeli, nije dovoljno samo početno znanje, morat ćete se potruditi naučiti više od same instalacije, kreiranje baze podataka, instalacije tema, dodataka, kreiranja izbornika… Jedan od češčćih problema kod web stranica pogonjenih WordPressom je relativno sporo učitavanja, što je izravna posljedica loše optimiziranosti web stranice.

Da biste to izbjegli, morat ćete “zaviriti ispod haube”, naučliti neke od tajni vezanih uz WordPress sustav, koje će vam pomoći da imate vizualno kvalitetan, ali u isto vrijeme i funkcionalan web. Koje dodatke instalirati, kako optimizirati sadržaje, fotografije i multimedijske elemente, na koji način postići responzivnost vaše web stranice i omogućiti da se ispravno prikazuje na svim uređajima svih rezolucija. Kako omogućiti da vaš WordPress web bude što brže vidljiv Googleu, Bingu i ostalim pretraživačkim servisima, ali i potencijalnim klijentima, posjetiteljima… Što je sa sigurnosnim postavkama, kako se zaštititi od potencijalnih napada koji su, nažalost, vrlo česti i uobičajeni kada je WordPress u pitanju… Sve su to pitanja koja će vas prije ili kasnije početi mučiti ako radite s WordPressom i na koja ćete morati potražiti odgovore. Ovaj interaktivni vodič će vam pomoći da saznate neke od najvažnijih odgovora kada su u pitanju web stranice izrađene na WordPress platformi. Pa, ako krećete u takav projekt, odvojite nešto vremena i dobro proučite vodič…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...