Ante Gotovina je u Državnom odboru za obilježavanje Oluje

U Državnom odboru za organizaciju proslave 20. obljetnice Oluje sjedit će 12 članova, a među njima su i umirovljeni generali P. Stipetić, M. Markač i Mareković.

Kao što je i najavljeno Vlada će danas na sjednici donijeti odluku o osnivanju Državnog odbora za organizaciju proslave 20. obljetnice Oluje. Osnivanje odbora ranije je predložila i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović koja se zalagala za to da budu dvije proslave, jedna u Zagrebu i jedna u Kninu.

U Odboru će sjediti 12 članova: Josip Leko, Kolinda Grabar-Kitarović, Ranko Ostojić, Zoran Milanović, Ante Kotromanović, Predrag Matić, Drago Lovrić, Petar Stipetić, Ante Gotovina, Mladen Markač i Marijan Mareković, objavila je Vlada na službenim stranicama.

Vlada još ne zna koliko bi koštao mimohod u Zagrebu
Tomislav Karamarko kazao je kako se protivi vojnom mimohodu u Zagrebu jer su troškovi za njega od 10 do 12 milijuna kuna što je previše za zemlju u velikim gospodarskim problemima. Vojni mimohod trebao bi se odgoditi za neka bolja vremena, smatra Karamarko.

No, točan iznos troškova mimohoda još ne znaju ni u Vladi, objavio je RTL Direkt. Troškove upravo računaju u Ministarstvu obrane, a Odobru će predložiti tri varjante, od najjeftinije do najskuplje.

U ministarstvu ne vide ni smisla u tome da se mimohod odgađa jer će troškovi, kažu, biti isti i iduće godine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...