Centru za gospodarenje otpadom izdana lokacijska, početak rada tijekom 2018.

Centar za gospodarenje otpadom koji se treba izgraditi u Biljanima Donjim, napokon je dobio lokacijsku dozvolu. Izdalo ju je Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja sredinom prošlog mjeseca, a njenim izdavanjem okončane su opsežne i dugogodišnje pripreme.

Sam Centar za gospodarenje otpadom iznimno je važna karika u cjelokupnom sustavu gospodarenja otpadom u našoj županiji, a upravljanje ovom institucijom bit će povjereno gradskoj tvrtki Eko d.o.o.

Prema riječima zamjenice direktora Dina Perovića, Sašenka Korenov kazala je za jedan lokalni list kako je cijela priprema trajala čak devet godina a ukupno je pripremljeno skoro 60 kilograma dokumentacije.

Centar ukupne vrijednosti 58 milijuna EUR-a od čega se čak 90 posto financira iz EU fondova a preostalih 10 posto putem povoljnih kreditnih linija, s radom bi trebao započeti tijekom 2018. godine uz pretpostavku da se tijekom naredne 2016. godine Centru i ovoj lokaciji izda valjana građevinska dozvola.

Kako doznajemo, tijekom lipnja bit će raspisana prva dva natječaja – onaj za projektiranje i izgradnju vrijedan 340 milijuna kuna, te natječaj za nadzor radova vrijedan 9 milijuna kuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...