Dobrodošli u našu županiju, mjesto gdje su cure gabori, a Purgerice odnose titule

Još prije Domovinskog rata, mi koji smo rođeni prije njega sjećamo se toga, ili barem znamo po priči naših starijih, sve su direktive o ponašanju stizale iz Beograda. Kasnije, kada smo se oslobodili, tu ulogu preuzeo je Zagreb. Na nivou vlasti, zakona, poreza i ostalih nametnutih stvari protiv kojih se, em ne vrijedi boriti em se ne može, nitko ništa nema, prihvaćamo ih.

No, kada se šačica Purgera pojavi u Zadru, organizira casting na koji od otprilike 170 tisuća duša koje žive u našoj županiji, otprilike polovica je cura, neka ih je polovica od toga u skupini koja zadovoljava kriterije – dakle, od kojih 40 tisuća cura, prijavilo se njih 10-tak, i pobjedu, nekoliko dana kasnije, odnese – Purgerica.

Ironično. Nimalo! Sasvim legalno, pa iako se to odlučilo, baš kao i svi takvi izbori, natjecanja ljepote ili kojekakve “školarine”, kako to u celofan vole zapakirati Ameri.

U Crvenoj luci sinoć ništa nije bilo u celofanu, a ponajmanje odluka da upravo Anja Bijelić, Purgerica, dakle, ponese titulu najljepše Zadranke, Pažanke, Pakoštanke, Sukošanke, Bibinjke, Benkovčanke – koje god, zapravo, jer sve su to mjesta u našoj županiji, sve će njih predstavljati na izboru za Miss Hrvatske.

No, eto, osim što smo županija kojoj svakojaki zamjeraju koješta, očito smo deklarirani kao županija u kojoj nema lijepih cura, djevojaka, žena…

Možda nije najveća tragedija u tome što se upravo to dopustilo, i to ispred žirija kojeg su pretežno sačinjavali domaći ljudi. Poražavajuća je činjenica da su kolege novinari, iz nekih drugih redakcija ne Antenine, prešutjele činjenicu kako je Anja, utvrdili smo – Purgerica. I to sve na nalog organizatora, koji je ispod glasa sve prisutne novinare zamolio, da ne kažem – naredio im, da informacija o njenom porijeklu ne smije procuriti van.

Organizatori su ponosni, Anja je izabrana jer je očigledno kćer, unuka, nećakinja ili nešto treće nekome tko je zacrtao da mora proći, a naša županija ostaje okaljana i etiketirana kao županija s ružnim djevojkama.

Na stranu ovog puta Anjina ljepota, to nije diskutabilno.

A za sve ostalo – evala nam!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...