Dok direktor Matek rješava probleme unutar firme, mještani Paljuva već godinama čekaju dolazak vode do svojih kuća!

Da je svega nekoliko desetaka kilometara od urbanog središta Zadarske županije, naravno, govorimo o samom Zadru, moguće da mještani sela Paljuv nemaju osnovne uvjete za život – struju i vodu, uvjerili smo se nakon dopisa obitelji koja je u ovom mjestu zadarskog zaleđa prije 5 godina htjela započeti svoj život.

Tada su, kako govore, započeli gradnju obiteljske kuće, uredno platiti komunalije i doprinose, kako Elektri tako i Vodovodu, no do dan danas nemaju ni jedno ni drugo.

Iako su Ljiljana i Drago Draženović već kucali i pokušavali dobiti odgovore na pitanje kada će do njihove kuće poteći voda, sve do sada to nije rezultiralo ni susretljivošću ali ni odgovorima nadležnih službi.

Upravo su se zato odlučili obratiti upravi Hrvatskih voda pokušavajući im objasniti na koji način radi zadarski Vodovod.

Općina Novigrad prebacila je dužnost gradnje vodovoda za Paljuv na Vodovod Zadar. I tu počinju problemi jer novac od gradnje vodovoda koji je započeo još prije 4 godine nije utrošen za vodovod, navode Draženovići u svom pismu Hrvatskim vodama.

Prije 4 godine kad je započela gradnja naglo je i stala zbog toga što je firma koja je izvodila radove otišla u stečaj. Ne mogu shvatiti kako su Općina Novigrad i Vodovod Zadar mogli takav projekt povjeriti nekome tko je bio osuđen na stečaj. Naravno, novac su odmah usmjerili prema gradnji zida za nogometno igralište iako Paljuv nema nogometnu momčad. Taj famozni zid je koštao 500.000 kuna. I nitko nije kontrolirao ni općinu Novigrad, a niti gdje su sredstva koja su bila namijenjena za vodovod, dodaje ova obitelj iz Paljuva.

Vodovod se opet gradi, ali hoće li biti završen, čisto sumnjamo. Da li netko uopće iz Hrvatskih voda kontrolira lokalne samouprave i Županije? Pa mi smo još 2010. godine platili Hrvatskim vodama doprinos kad smo počeli graditi kuću. I Hrvatske vode su nam opet kod legalizacije kuće poslali isti račun da platimo i žalili smo se prije 6 mjeseci i nitko da reagira. ALI VODE NEMAMO, naglašavaju ogorčeno.

Uvijek moramo nešto plaćati po 2 puta, a Vi nama ništa ne nudite. Mi smo budući kupci vode, ali o tome nitko ne razmišlja. Zašto vodovod u Paljuvu nije završen kad je i trebao i zašto će se raditi samo za jedan dio Paljuva, a ne za sve dijelove. Pa novaca je bilo. Molim Vas provjerite gdje je završio taj novac i kod koga te Vas molim da provjeravate zašto su ti radovi toliko skupi u lokalnim samoupravama. Zar smo mi u Novom naselju Paljuv građani drugog reda? – pitaju se.

Molim Vas pomozite nam da imamo osnovne uvjete za život, dostojne ljudskosti, apeliraju u svom dopisu na Hrvatske vode Ljiljana i Drago Draženović iz Paljuva.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...